Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Слънчеви съвети

Слънчеви съвети

Новите тенденции в слънцезащитните продукти за лято 2024

През лятото на 2024, нека се гмурнем в света на най-новите тенденции в слънцезащитата – иновации, които не само ще съхранят здравето на кожата ни, но и ще направят ежедневната грижа за нея по-ефективна и приятна. Научи повече!

Защо е важно да изберете висок фактор за защита от слънцето?

Слънцезащитата е ключов елемент за поддържането на здрава и красива кожа. Научете повече защо е важно да изберем продукти с висок SPF, които предлагат по-голяма защита от влиянието на слънчевите лъчи и как ни помагат да запазим кожата си здрава и млада за по-дълго време!

Победители от слънчевата игра Sun Like 2024

Радостни сме да обявим печелившите, които ще получат нашите специални награди, а ако вие сте един от тях, може да проверите наградата си като посочите телефонен номер тук: https://igra.sunlike.bg/bg 

Слънцезащита за деликатната детска кожа

Детската кожа е особено деликатна и чувствителна, което я прави по-уязвима към изгаряния от слънчеви лъчи, зачервявания, сухота и дори дългосрочни увреждания. Затова е ключово да осигурим на децата си надеждна и безопасна слънцезащита, която да ги предпази както от непосредствените, така и от дългосрочните опасности на слънчевите лъчи. Научете повече!

Panthenol Family - Слънцезащитно Спрей мляко за цялото семейство

Слънцезащитата е все по-важен елемент от грижата за всички членове на семейството, независимо от тяхната възраст. С Panthenol Family вече не е необходимо да купувате отделни слънцезащитни продукти за възрастни и деца - едно решение покрива нуждите на всички. Иновативните слънцезащитни спрей млека съчетават в своята формула мощни съставки, които осигуряват превъзходна защита и грижа за кожата. Научете повече!

Участвайте в слънчевата игра на Sun Like и спечелете страхотни морски награди!

Участвайте в слънчевата игра на Sun Like и спечелете страхотни морски награди!Най-чаканото време от годината, а именно лятото е тук, а с него идват и прекрасните възможности за създаване на незабравими спомени под слънчевите лъчи!

Пантенол - 5 основни ползи и предимства за кожата

Има съставки, които се открояват със своите многобройни ползи и предимства за кожата. Една от тях е пантенолът, известен още като провитамин от групата на витамин B5. В тази статия ще разгледаме неговите предимства за кожата и защо се използва в слънцезащитните продукти. Научете повече!

Как да изберем и приложим еко лосион за максимална защита от слънцето?

В тази статия ще разгледаме какво представляват еко лосионите, какво ги отличава от обикновените слънцезащитни продукти и ще обсъдим ценни съвети как да изберете най-подходящия еко лосион за вашата кожа. Научете повече!

Защо слънцезащитата е ключова за предотвратяване на пигментни петна?

В тази статия ще анализираме темата, свързана с пигментните петна. Какво представляват, кои са причините за тяхната поява, как да се справим с тях и защо слънцезащитата е ключова за предотвратяването им. Научете повече!

Слънцезащита според типа кожа - как да изберем правилния слънцезащитен продукт?

За да осигурим оптимална грижа за кожата си, първо трябва да разберем нейния тип. В тази статия ще разгледаме именно този въпрос и ще обсъдим как да откриете най-подходящия слънцезащитен продукт в зависимост от типа и нуждите на вашата кожа. Научете повече!

Алергии и слънце: Избягване на неприятни реакции на кожата

Въпреки че слънцето е източник на витамин D и положителни емоции, за някои хора то може да предизвика неприятни алергични реакции на кожата. В тази статия ще разгледаме какво предизвиква алергията към слънцето, как можем да я разпознаем и предотвратим и какви са най-ефективните методи за защита на кожата, за да се наслаждаваме на слънчевите дни без опасност от неприятни реакции.

5 най-добри слънцезащитни лосиони и за кого са подходящи

Разгледайте 5 от най-добрите слънцезащитни продукти и вижте за кого е подходящ всеки от тях. Независимо дали се стремите към бърз здравословен загар, искате да съчетаете грижата за кожата с тази за природата или търсите нежна грижа за най-малките членове от семейството си. Научете повече!

Как продуктите с Beta Carotene защитават кожата от UV лъчите?

Една от най-важните стъпки в нашия непрекъснат стремеж към здрава и сияйна кожа, е защитата от UV лъчите. Днес ще ви разкажем за една от най-често използваните съставки в слънцезащитните кремове на Sun Like: Beta Carotene. Научете повече!

Какво трябва да знаем за слънцезащитата и как правилно да нанасяме продукта?

Един от най-мощните увреждащи кожата фактори е ултравиолетовата слънчева радиация. Затова и все по-често се говори за значението на слънцезащитата. Но знаете ли, че за да извлечете максимума от своите продукти е важен не само състава на козметиката, но и дали я нанасяте правилно?

Съставки на слънцезащитните продукти: Защо е важно да ги познавате?

Слънцезащитните продукти са основен инструмент в арсенала ни за грижа за кожата. Но знаете ли какво именно влиза в състава на вашия слънцезащитен лосион? В тази статия ще разясним малко по-подробно защо да познавате съставките във вашия слънцезащитен продукт. Научете повече!

Витамините и слънцезащитата: Идеалното съчетание за здрава кожа

Всеки ден кожата ни се изправя пред двойно предизвикателство: нуждата от защита срещу вредните UV лъчи и желанието за здрава и красива кожа. В тази статия разглеждаме връзката между витамините и слънцезащитата като най-добрият начин за постигане на здрава, защитена и естествено красива кожа.

Слънце, пътувания и слънцезащита: как да намерим баланса?

Докато се наслаждавате на слънцето на някоя топла дестинация, от решаващо значение е да намерите баланса между благотворното влияние на слънчеви лъчи и защитата на кожата ви от потенциалната им вреда. В тази статия ще разгледаме как можете да постигнете този баланс с помощта на хидратиращи слънцезащитни лосиони Sun Like.

5 причини да вземете хидратиращ слънцезащитен лосион за вашето пътуване

Предстои ви екзотично пътуване? В тази статия ви даваме 5 причини, поради които да вземете хидратиращ слънцезащитен лосион Sun Like. Разгледайте ги и се погрижете за кожата си по най-добрия начин!

Под Тропическото Слънце: Кои са най-подходящите продукти за слънцезащита?

С настъпването на студените дни, дойде и дългоочакван от любителите на пътувания момент: време за екзотични дестинации. Споделяме с вас най-важното, което трябва да знаете относно слънцезащитата и ще ви помогнем в избора на подходящи за вашата кожа продукти.

3 съвета как да запазите кожата си хидратирана и защитена по време на екзотична ваканция

Планирате вашето екзотично приключение? В тази статия ще получите няколко съвета за това как да запазите кожата си хидратирана и защитена под ярките, тропически, слънчеви лъчи. Научете повече.

Защо е важно използването на охлаждащ гел лосион за след плаж?

Грижата след слънце е необходима за да се предотвратят неприятни последици като слънчево изгаряне и преждевременно стареене. В тази статия ще разгледаме значението на правилната грижа за след плаж, за да се запази кожата красива, млада и сияйна.

Как да успокоите зачервената от слънцето кожа?

Слънчевите изгаряния се появяват, когато кожата е изложена на твърде много UV радиация и това може да причини болка, зачервяване и възпаление на повърхността на кожата. В тази статия ще научите как да успокоявате и възстановявате зачервената от слънцето кожа.

Колко често трябва да нанасяте слънцезащитен крем?

Слънцезащитният крем е един от най-важните продукти през лятото, но колко често трябва да го нанасяме, за да сме напълно защитени? Това е въпрос, който много хора си задават. В тази статия ще разгледаме важността на правилното нанасяне на слънцезащитните лосиони и ще опишем препоръки за оптимална защита на кожата. Научете повече!

Как да останем защитени и хидратирани през летните месеци?

Лятото е период, в който трябва да обърнем специално внимание на защитата и хидратацията на нашия организъм. От пиенето на достатъчно вода до използването на слънцезащитни продукти. Вижте нашите съвети за правилна хидратация в тази статия.

Как да изберете правилния гел лосион за след плаж според нуждите на вашата кожа?

За дълготрайното запазване на шоколадовия тен, е от изключително значение каква е грижата ти за кожата след плаж. В тази статия ти разказваме как да избереш правилната подхранваща грижа и на кои съставки можеш да се довериш.

Как да се справим със сухата кожа през лятото?

Лятото е тук и слънчевите лъчи ни радват с присъствието си! Важно е обаче да помните, че продължителното излагане на слънце може да навреди на кожата ви. Научете как да я поддържате и хидратирате през летните дни.

Колко време защитават слънцезащитните кремове?

Защитата на кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите (UV) лъчи на слънцето е изключително важна, а слънцезащитните продукти са основен инструмент за постигане на тази цел. Научете колко време защитават слънцезащитните кремове и колко често трябва да ги нанасяте.

5 причини да използвате слънцезащитно спрей мляко - защита и хидратация за вашата кожа

В епохата на красива и здрава кожа, защитата от вредното въздействие на слънцето е от съществено значение. Научете повече за характеристиките на Спрей мляко Sun Like и защо се превърна в любим слънцезащитен продукт за много потребители.

Какво е слънцезащитен двуфазен лосион и какви са предимствата му?

С настъпването на лятото, ще ви представим един от най-предпочитаните продукти, а именно двуфазният слънцезащитен лосион. В тази статия ще разгледаме по-подробно какво представлява и защо той бързо се превръща в любимец сред почитателите на качествена слънцезащита и грижа за кожата.

Как да предпазите максимално кожата на детето си от слънцето?

Детската кожа е изключително чувствителна и податлива на слънчеви увреждания, а прекомерното излагане на слънце без подходящата слънцезащита, представлява сериозна заплаха за деликатната детска кожа. Научете как максимално да я предпазите през летните горещини!

7 грешки, които допускаме при нанасянето на слънцезащитни продукти

Излагането на слънчева светлина повишава производството на витамин D, който помага за подобряване на настроението и е от съществено значение за усвояването на калция в костите. Важно е обаче да запомните, че прекаленото прекарване на слънце може да бъде изключително вредно за кожата. Научете как да предпазвате кожата си правилно от слънчевите лъчи.

Как да подготвим кожата си за летния сезон?

Слънчевите дни са тук и това е прекрасно! За здрава и красива кожа през цялата година е важно да адаптираме грижата си за кожата към смяната на сезоните. Научете как да подготвите кожата си за летния сезон тук.

6 основни начина как да се справим с летните жеги

Дълги летни дни, ярки слънчеви лъчи, студени напитки, плаж и морски вълни. Няма човек, който да не мечтае за това. Едно единствено нещо може да провали тази идилия и това е силната горещина. Разберете как лесно да се справяте с нея тук.

5 начина как да запазим летния тен по-дълго

Слънчевите летни дни придават на кожата ни красив бронзов тен - идеален моден аксесоар за всяка визия, но знаем ли как да го запазим за дълго? Научете повече по темата тук.

Какви рискове крият старите слънцезащитни продукти?

Колкото и да обичаме Слънцето и докосването от неговите лъчи, то всъщност може да бъде опасно за нашата кожа. Знаете ли какви рискове крият старите слънцезащитни продукти? Научете повече по темата.

Колко слънце е полезно за нас и кога трябва да предпазваме кожата си от слънчевата светлина?

Слънцето е един от ключовите фактори, които позволяват да продължи да съществува живот на Земята. Разберете колко слънце е полезно за нас и кога трябва да предпазваме кожата си от слънчевата светлина.

Какво представлява хиперпигментацията на кожата и какво я причинява?

Всеки мечтае за красива, гладка, хидратирана кожа, с равен и сияен тен. За съжаление обаче, често се случва кожата ни да не е в това състояние, в което ни се иска да бъде. Научете как да преборите малките кафеникави петънца, наречени хиперпигментация.

Кое е подходящото облекло за предпазване от слънчевите лъчи?

Слънцезащитните продукти не са единствената методика за предпазване от слънчевите лъчи. Научете как облеклото е първата бариера и една от най-ефективните, за предпазването ѝ от опасните ултравиолетови лъчи.

Слънцезащита - история, развитие и иновации

За слънцезащитните кремове, които виждаме днес, са положени основите и са вдъхновени от слънцезащитните методи на нашите предци, последвани от научни открития в по-новата епоха, и последвалите изпитвания, тестове и грешки на слънцезащитните формули. Научете кога е създаден слънцезащитният крем, как се е развила формулата през годините и какви са иновациите днес.

Как да предпазим чувствителната кожа от слънцето?

Ако имате чувствителна кожа, намирането на правилната слънцезащита може да се превърне в огромно предизвикателство. Научете как да избирате правилно слънцезащитна козметика за чувствителна кожа, за да може да се наслаждавате на всеки сезон.

Осигурява ли по-висока защита на кожата слънцезащитата с по-висок фактор?

Знаете ли, че SPF е мярката за предпазването от UVB лъчите? Независимо дали сте на почивка или в градска среда, винаги използвайте слънцезащитен продукт с подходящ слънцезащотен фактор, за да бъде кожата ви здрава и млада! Научете повече по темата в блога на нашия сайт.

Митове и факти за слънцезащитата

В най-отпускарския месец, когато слънцето е най-жарко, е изключително важно да знаем как да защитим кожата си от вредните слънчеви лъчи. Научете най-популярните митове и факти за слънцезащитата тук.

Кога и защо слънцето се превръща в потенциална опасност за детската кожа?

Децата обожават приключенията, а слънчевите лъчи ги примамват за игри, но слънцето не е само приятел. То може да е и враг на здравето на детето. Ето защо, грижата за защита на детската кожа е от изключително значение. Научете кога и защо слънцето се превръща в потенциална опасност за детската кожа, в блога на нашия сайт.

Чисти ли са са плажовете по Черноморието?

Искате ли да узнаете кои са най-чистите плажове по българското Черноморие за летен сезон 2022г. и да се отдадете на една спираща дъха морска гледка сред най-красивите и чисти места у нас? Научете всичко най-актуално по темата.

Фотостареенето – какво представлява и как да го предотвратим?

Знаете ли какво представлява фотостареенето на кожата, какво го причинява и как да може се предпазите? Днес ви представяме няколко полезни метода как да защитите кожата от вредните слънчеви лъчи и да се сдобиете със здравословен бронзов загар. Научете повече по темата тук.

Слънцезащита при екстремни условия

Има хиляди причини, поради които всички обичаме лятото и слънцето. Това са дните, в които вдишваме топлината и издишваме енергия. Научи как да обичаш слънцето и да му се любуваш докато се отдаваш на любимите си летни занимания, без да навредиш на кожата си! Прочети повече по темата в блога на нашия сайт.

Защо натуралните масла не могат да заменят употребата на слънцезащитен продукт?

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и правилната слънцезащита е от изключително значение, за да бъде тя здрава и да изглежда добре. Научи защо употребата на натурални масла не може да замени необходимостта от слънцезащитни продукти, в блога на нашия сайт.

Как да избираме безопасна слънцезащитна козметика?

Слънцезащитната козметика е задължителна в ежедневната грижа за кожата през всички 12 месеца от годината, а не само през лятото. Как да изберем продуктите, които най-добре предпазват от вредните слънчеви лъчи и същевременно носят най-малък риск от замърсяване на природата?

Как продуктите ни допринасят за намаляването на климатичните промени?

Подобрихме козметичните формули на нашата екологично проектирана слънцезащитна серия Sun Like. „Опаковахме“ я в климатично неутрални туби от сертифициран картон. Разбираме кожата и се грижим за нея. Продуктите Sun Like отговарят на най-важното условие – здравето преди всичко.

Слънцезащита с химични или минерални филтри?

Слънцезащитният крем предпазва кожата от слънцето чрез минерални или химически филтри. Какво има във вашия слънцезащитен продукт е най-лесно да разберете, като прочетете съдържанието на гърба на опаковката. Преди да закупите слънцезащитен крем за сезона, научете повече по темата в блога на нашия сайт!

Абонирай се и спечели ПРОМО код за пазаруване с -10% и слънчеви Sun Like награди

Запишете се за нашия онлайн бюлетин до 30.06.22г и вземете ПРОМО код за пазаруване с -10% на специални Sun Like продукти в Store.bg. А на 01.07.2022г., 10 от Вас ще спечелят кутия Sun Like пълна със слънчеви награди и най-новите слънцезащитни продукти!

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА на промоционалната игра в Lilly Drogerie

Направете лятото още по-горещо и забавно с нашите подаръци, погрижете се за своя слънчев и здравословен тен и спечелете страхотни награди!  В периода 01-30.06.2022г. при покупка на продукт Sun Like, получавате скреч карта - проверете дали печелите след изтриване на обозначеното поле! Направете SUN LIKE част от вашето лято, а ние ще го направим незабравимо и със здравословен шоколадов тен!

Афтърсън грижа с хиалуронова киселина за дълготраен тен

В състава на охлаждащият гел лосион „Sun Like“ добавихме жизнено необходимата хиалуронова киселина и урея – за незабавна и дълбока хидратация. Установено е, че хиалуроновата киселина повишава нивата на хидратация на кожата с 96%, а еластичността й с 55%. 

Как направихме детската слънцезащита по-сигурна и еко съобразна?

Колкото по-малко е детето, толкова по-кратко то трябва да стои под лъчите. За да подкрепим родителите в желанието им да предоставят най-сигурната и здравословна защита за своите деца, подобрихме формулата на детския слънцезащитен лосион Sun Like, с много висок фактор SPF 50+.

Защо създадохме климатично неутрализирани опаковки?

На прага на 21-та си година в 21 век, Sun Like направи поредна крачка по пътя на отговорното отношение към здравето на човека и чистотата на природата. Това е нашият ангажимент към устойчивото и зелено развитие на планетата и нашият дял в намаляването на въглеродните емисии. Затова създадохме и нови, климатично неутрални опаковки за нашата нова по-щадяща слънцезащита.

Тайната на добрата хидратация за постигане на бронзов тен

Как слънцето влияе на хидратацията? През летния сезон кожата е изложена ежедневен стрес - високите температури, влажността на въздуха, силното слънчево греене, солената морска вода и хлорираната вода от басейни, могат да имат пагубен ефект върху нейната красота. Всички обичаме да прекарваме дълги часове на плажа, но прекаленото излагане на слънце води до изсушаване на кожата, което засилва нейната дехидратация и е предпоставка за преждевременното и стареене.

Как действат слънцезащитните продукти

Прекомерното излагане на слънце може да доведе до увреждане на защитните свойства на кожата – тя се дехидратира, изтънява и започва да старее по-бързо. За да се насладим на пълното удоволствие от ваканцията край морето или в планината, е необходима двойна сигурна защита – от една страна – щит срещу вредните слънчеви лъчи, а от друга – възстановяване на хидробаланса, фактор № 1 за свежата и млада кожа.

Актуални модни тенденции за плажа - лято 2021

Какво да носите, докато се грижите за неустоим бронзов тен?Лято е! Всяка дама иска да е красива и модерна дори и на плажа.Привлечете погледите с неустоим и здравословен бронзов тен на кожата съчетан с бански в най-модерните за сезона форми и цветове.И днес ще ви разкажем за най- актуалните модни тенденции и зашеметяващите бански костюми, които ще бъдат тотален хит този летен сезон.

5 идеи за плажни игри

Семейните игри на плажа оставят незабравими спомени. Вярно, така няма да имате много време за мързелуване на плажа, но пък, всяка обща игра сплотява и учи децата колко хубаво е нещата да се правят заедно. При всички плажни игри се пазете от слънцето. Докато вие сте улисани в забавления, неговите лъчи могат да бъдат безмилостни към кожата

Слънцезащита за деца - нужна за лятото, не само за плажа

През лятото децата са навън, а кожата им – под лъчите на слънцето. В летните дни децата са по-малко облечени, а на плажа - даже голи или само по бански. През това време слънчевите лъчи дебнат всички открити части на нежната детска кожа. Майките, татковците и бабите знаят за тази опасност. Затова те избират внимателно слънцезащитни продукти за своите деца.

ОФИЦИАЛНИ ПРАВИЛА на кампанията "Играй и спечели"

Направете лятото още по-горещо и забавно с нашите подаръци, погрижете се за своя слънчев и здравословен тен и спечелете страхотни награди!  В периода 01-30.06.2021г. при покупка на обозначен със стикер продукт Sun Like, получавате скреч карта - проверете дали печелите след изтриване на обозначеното поле! Направете SUN LIKE част от вашето лято, а ние ще го направим незабравимо и със здравословен шоколадов тен!

Как излагането на слънце виляе на кожата?

За много хора от лятото по-хубав сезон няма. Добре познато е, че слънчевата светлина може да подобри настроението и е източник на витамин D. Всички ние копнеем да се гмурнем в атмосфера, изпълнена със слънчеви лъчи, блещукащи от слънцето морски вълни и коктейли с цветовете на дъгата.  Как по-точно влияят слънчевите лъчи върху кожата? Научете тук!

Съвети за бърз и дълготраен бронзов тен

Лятото означава много слънце и най-естественият начин да се сдобиете с приятен бронзов загар са слънчевите бани. Непреходната мода на златистият тен и желанието за постигането му във възможно най-кратки срокове ни изправят пред дилемата как да постигнем това без да навредим на здравето си.

Слънцезащита и през зимата: Защо тя е не по-малко важна!

Ако зимата се отразява негативно на настроението ви и се чувствате потиснати, добра идея е да прекарвате повече време на вън.  Зимният сезон предлага не малко възможности за активности на открито, като ски по заснежените склонове или разходки сред преспите на планината.