Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Правила и препоръки

Използването на продукти от серията Sun Like осигурява бърз, дълготраен слънчев тен и надеждна защита с комбинация от филтри UVA + UVB

Категоризация на слънцезащитните фактори

Стандарт за защита срещу UVA и UVB лъчите

Защита Тип кожа Нива на защита
Много висока защита

Много чувствителна към изгаряния

50+
Висока защита

Силно чувствителна;

Изгаря много лесно;

30-50
Средна защита

Изгаря много лесно;

Трудно потъмнява

15-30
Ниска защита

Изгаря минимално;

Лесно потъмнява

6-15

Знаете ли, че:

UVA лъчите имат по-малко енергия и са с по-голяма дължина на вълната. Проникват дълбоко в кожата и предизвикват преждевременно стареене, бръчки и промени в ДНК, които са рисков фактор за развитие на ракови образувания по кожата.

Въздействия, свързвани с UVA:
Присъства в постоянно голям процент през целия ден и различните сезони. Води до стареене на кожата, но в степен по-ниска от тип UVB лъчите;

UVB лъчите имат по-къса дължина на вълната и много енергия, затова имат по-разрушителен ефект върху тъканите, освен че са отговорни за слънчевото изгаряне.

Въздействия, свързвани с UVB:
UVB излъчванията се наблюдават най-интензивно в часовете около обяд, през летния сезон в умерените географски ширини;

Препоръчваме Ви!

Слънцезащитните козметични продукти са задължителни, особено когато става въпрос за плаж и пряко въздействие на слънцето върху кожата. Колкото по-висок е SPF, указан върху опаковката, толкова по-голяма е степента на защита. За по-ефективно въздействие е добре да нанесете плажното масло 20 мин преди слънчевите бани.


Правилната употреба на продукти Sun Like гарантира придобиването на здравословен и дълготраен тен в сравнение с тена, който се придобива при използването на други слънцезащитни средства.

Нанасяйте обилно преди излагане на слънце и отново след изпотяване, плуване или избърсване, но не по-малко от 6 чаени лъжички. Намаляване на количеството за нанасяне значително понижава нивото на защита.

Избягвайте прекомерното излагане на слънце в пиковете часове.

Да не се излагат бебета и малки деца на директна слънчева светлина.