Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Слънце, пътувания и слънцезащита: как да намерим баланса?

Пътуването до слънчеви дестинации през есента и зимата може да бъде сбъдната мечта, особено за хората, които не обичат по-студеното време. Докато се наслаждавате на топлината и красотата на слънцето, от решаващо значение е да намерите правилния баланс между благотворното влияние на златни слънчеви лъчи и защитата на кожата ви от потенциалната им вреда. Днес ще разгледаме как можете да постигнете този баланс с помощта на хидратиращи слънцезащитни лосиони.


Ползите от излагането на слънце

Вероятно сте чували, че излагането на слънчеви лъчи помага за доброто ни здраве. Със сигурност ще се изненадате обаче от многобройните аспекти, върху които влияе слънцето. Ето как то подобрява здравето ни:


Синтез на витамин D: Витамин D е микронутриент, ключов за правилното функциониране на имунната система, здравето на костите и опорно-двигателния апарат. Tой почти не се среща в храната, която ядем, а се синтезира от тялото ни с помощта на слънчевите лъчи.


Подобрява на настроението: Слънцето стимулира тялото да произвежда повече серотонин - хормонът, който подобрява настроението и концентрацията ни.


Регулира съня: Слънчевата светлина е основен фактор при балансирането на хормона мелатонин - вещество, което понижава стреса и дава сигнал на тялото, че след залез настъпва време за сън.


Рисковете от излагане на слънце

Въпреки своите огромни ползи, слънцето може да причини и сериозни вреди. Те се дължат най-вече на ултравиолетовите лъчи. Светлината от този спектър може да доведе до:


Слънчево изгаряне: Това е начинът на кожата ви да сигнализира, че е била увредена от ултравиолетовите лъчи.


Рак на кожата: Доказано е, че честото излагане на слънце и повтарящите се слънчеви изгаряния значително увеличават риска от развитие на рак на кожата.


Преждевременно стареене: Ултравиолетовите лъчи предизвикват преждевременното стареене на кожата, водейки до появата на бръчки, пигментни петна и загуба на еластичност.Ключът е в баланса

Рано или късно всеки от нас се изправя пред въпроса: “Възможно ли е да се възползвам от ползите на слънцето, избягвайки вредата от него?” Отговорът е категорично “да”! За да се насладите безопасно на слънцето по време на пътуванията си, е важно да намерите правилния баланс. Хидратиращите SPF лосиони играят ключова роля за постигането на това равновесие.


Разбиране на вашия тип кожа

Познаването на вашия тип кожа е първата стъпка към отговорното излагане на слънце. Както може би сте се досетили, тялото има естествени механизми на защита: веществото “меланин”. То защитава клетките от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи, като същевременно създава красивия златист загар на кожата ни през лятото. Колкото по-светла е кожата ни, толкова по-малко меланин съдържа тя. Именно поради това хората с много светла кожа имат нужда от по-силна защита.


Избор на подходящ слънцезащитен крем

Вашият изборa на слънцезащитен крем е от решаващо значение за защитата от слънцето. Подходящият продукт задължително трябва да има широкоспектърна защита (тоест, да ви предпазва както от UVA, така и от UVB лъчи). Специалистите съветват да се използва SPF фактор не по-нисък от 30. Истината обаче е, че когато става дума за защита от слънцето, по-високият фактор винаги е за предпочитане.


Начинът, по който използвате слънцезащитните продукти също е важен, ако искате да се възползвате максимално от техните свойства. Когато сте на плажа е важно да не забравяте, че SPF кремовете трябва да се нанасят повторно след всяко мокрене или обилно изпотяване. По този начин можете да си осигурите трайна защита през целия ден.


Останете хидратирани

Поддържането на хидратация е от съществено значение за здравето и кожата ни. За целта е препоръчително да пиете достатъчно течности през целия ден. Важен аспект за поддържане на доброто здраве кожата е и използването на хидратиращи лосиони. Те подхранват в дълбочина и допринасят за здравия и сияен вид на вашата кожа.


Хидратиращите слънцезащитни лосиони: защита и нежна грижа

Когато говорим за слънцезащита, няма как да не споменем за новата формула на Sun Like: слънцезащитните хидратиращи еко лосиони. Те са отличен избор за вашето пътуване, тъй като предлагат широкоспектърна слънцезащита с фактор 30, 50 и 50+. Това означава, че ви предпазват от вредното влияние както на UVA, така и на UVB лъчите. Същевременно те съдържат ценни съставки като витамин А и Е.


Витамин А напоследък се превръща в звездата на козметичните продукти. Познат още под името “ретиноид”, той стимулира производството на колаген в кожата, като подобрява нейната еластичност и намалява фините линии и бръчките. В допълнение, той редуцира хиперпигментацията и защитава клетките от вредното влияние на околната среда.


Витамин Е всъщност представлява семейство мастноразтворими антиоксиданти. Тези вещества същевременно предотвратяват увреждането от свободните радикали и овлажняват, подпомагайки абсорбирането и задържането на вода в кожата.


Специално за хората с чувствителна кожа разработихме Sensitive хидратиращ еко лосион. Той се отличава със своя висок защитен фактор. Това го прави подходящ за кожа, която е нетолерантна към слънчевите лъчи.


И така, ако искате да се възползвате от предимствата на слънцето, като същевременно се предпазите от рисковете свързани с него, трябва да предприемете проактивни мерки за защита на своята кожата. Балансираното и отговорно излагане на слънце по време на вашите есенни и зимни пътувания до тропически дестинации е напълно постижимо! Използвайте хидратиращи лосиони Sun Like, за да поддържате кожата си подхранена и защитена през целия ден - независимо дали се намирате на плажа, или просто се наслаждавате на успокояващи разходки из непознати кътчета на света.