Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Слънцезащита за деца - нужна за лятото, не само за плажа

   През лятото децата са навън, а кожата им – под лъчите на слънцето. И това може да е проблем. В летните дни децата са по-малко облечени, а на плажа - даже голи или само по бански. През това време слънчевите лъчи дебнат всички открити части на нежната детска кожа. Трябва им само малко време, за да я зачервят. И още малко време – за да я изгорят. Майките, татковците и бабите знаят за тази опасност. Затова те избират внимателно слънцезащитни продукти за своите деца. И ги използват редовно, през цялото лято.

 Слънчевите ултравиолетови (UV) лъчи са по-безмилостни към детската кожа. И това е нормално. Кожата на децата е различна. Тя е по-тънка, а защитните й функции не са развити напълно. Най-въшният (роговия), слой на детската кожа е доста тънък и не толкова плътен. Затова слънчевите лъчи проникват по-лесно и по-бързо през него. А там отдолу, другата защитна функция на кожата също не действа в пълна степен. Производството на меланин (отговорен за цвета и потъмняването), при децата е още в процес на развитие. И те изгарят по-бързо.

 Децата имат нужда от специална UV защита. Част от нея е времето за излагане на слънце. Добре е да се избягва стоене на открито или на плажа, когато UV лъчите са най-силни. Това е между 11 и 15 часа. Сянката или облаците не помагат – UV лъчите преминават през тях. В останалото време, при игра и/или стоене на плажа, децата трябва да са с подходящо, защитаващо кожата облекло, и шапка на главата. И винаги, когато е възможно да бъдат на сянка – под чадър, палатка или друг вид покрив. А слънцезащитната козметика е наложителна. Внимателно избрана, разбира се.

 За децата са подходящи детски слънцезащити лосиони и млека. Продуктите за възрастни не трябва да се прилагат върху детската кожа. В слънцезащитната козметика за деца има специални филтри, съобразени със спецификата на кожата им. Подходящият детски SPF (Sun Protection Faktor) e 30 - 50. Този слънцезащитен фактор показва достигане до кожата на не повече от 2-3 % UV лъчи. Детският лосион или мляко се използват 15-30 минути преди излизане и после на всеки 2 часа. При редовна употреба, те надеждно предпазват детската кожа. През цялото лято.

 През лятото майките имат любима слънцезащитна козметика. Те разчитат на серията Sun Like Kids. Специалните детски продукти в нея се предлагат като лосион и като мляко - за избор, според предпочитанията. Тази слънцезащитна козметика пази максимално добре чувствителната детска кожа. И предотвратява раздразнения, изсушаване и възпаления.
Слънцезащитният лосион Sun Like Kids и Слънцезащитното мляко Sun Like Kids са с нужния за детската кожа фактор 30 - 50. И са обогатени с Бета-каротин, Витамин Е и екстракт от лайка, за по-нежна грижа.
 

Лятно време децата са навън. А майките им ги пазят със слънцезащитни продукти от серията Sun Like Kids.