Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Слънцезащита и през зимата: Защо тя е не по-малко важна!

Ако зимата се отразява негативно на настроението ви и се чувствате потиснати, добра идея е да прекарвате повече време навън.  Зимният сезон предлага не малко възможности за активности на открито, като ски по заснежените склонове или разходки сред преспите на планината.


Повечето от нас знаят колко е важна защитата от слънце през лятото, но също толкова важно е да защитите кожата си и през зимния сезон, особено ако сте в планината.


Снегът може да увеличи вредното въздействие на UV лъчението, тъй като отразява слънчевите лъчи. UV лъчите не само действат отгоре, но се отразяват и от снега на земята, което води до двойно излагане. То е много интензивно на височина, тъй като въздухът е по-чист, атмосферата е по-разредена и следователно абсорбира по-малко вредни UV лъчи.


В слънчев ден чистият пресен сняг може да отразява до 80% UV лъчение. UV нивата нарастват с повече от 10% с всяко увеличение на надморска височина от 1000 метра. На 2000 метра има с до 30% повече UV лъчение, отколкото на морското равнище. Важно е също да се знае,  че облачността в снежните зимни дни, не осигурява защита от слънце. Всъщност 80 % от UV лъчите преминават през облаците и могат да предизвикат неприятни изгаряния.


За да предпазите кожата си ефективно, използвайте слънцезащитни продукти с висок фактор. SUN LIKE препоръчва Лосион SUN LIKE PANTHENOL, SPF 50. Освен високо ниво на защита, осигурена от  UVA+UVB филтри, той предлага интензивна хидратация, благодарение на съдържащите се D-PanthenolVit. A и Е, както и екстракт от невен. За децата използвайте серията  KID’S SPF50, във вариант спрей-мляко или лосион. 


Защитата от слънце е необходимост. Не забравяйте да се грижите за кожата си дори когато се забавлявате на снега!


СИГУРНА ЗАЩИТА И СЛЪНЧЕВ ТЕН – ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА!