Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

5 идеи за плажни игри

С какви продукти да се пазите от слънцето, докато се забавлявате

Семейните игри на плажа оставят незабравими спомени.
Вярно, така няма да имате много време за мързелуване на плажа, но пък, всяка обща игра сплотява и учи децата колко хубаво е нещата да се правят заедно.

Ето няколко идеи за  забавление на пясъка край морето. 
Те са подходящи за деца на всякаква възраст. И за родители във всякаква форма и настроение.

Плажна игра 1: „Зарови татко“. Материал за копаене и засипване на плажа - колкото искате.    Трябва    ви    само    един    самопожертвувателен   татко, който е готов да бъде засипан с пясък . Изберете си подходящо  място.  Изкопайте  дупка  с  размерите  на  таткото,  сложете  го  вътре  – така, че главата му да е навън. Заровете го с пясък, по желание – украсете отгоре с мидички, водорасли и камъчета. Сега е момента за снимки, после – за качване и споделяне.


Плажна игра 2: „Водни престрелки“. Подгответе се, с каквото имате: водни пистолети, водни помпи и автомати, даже обикновени пулверизатори и пръскалки вършат чудесна работа. Заредете – морето е наблизо, водата е достатъчно. Сега се разделете на отбори или всеки може да играе самостоятелно. Опредете  къде  ще  се  стреляте,  така  че  да  не  напръскате някой плажуващ. Готови ли сте? Тогава... – пръскай! Разхладете се взаимно и се забавлявайте.


Плажна игра 3: „Фризби“. Най-добре е да се обзаведете с меко фризби (платнено или гумено), още по-добре: ако фризбитата са няколко, и са максимално ярки и шарени – за повече настроение. Сега изберете подходящо място за хвърляне, така, че да не пречите на останалите плажуващи. Застанете в кръг или един срещу друг. Проверете дали има вятър, за да го имате предвид при насочването на фризбито. А сега – хвърляйте, хващайте, подавайте си.


Плажна игра 4: „Плажен волейбол или морска топка“. Вариантът зависи, според това къде избирате да играете. Ако е на пясъка – застанете в кръг или един срещу друг. Ако на плажа има игрище с мрежа, чудесно – използвайте го. Вземете топката - обикновена волейболна, плажна волейболна или надуваема. Подхвърлете я и си подавайте един на друг. Колкото по-нестандартно и неочаквано, толкова по-весело. За морската топка – застанете близо един до друг се във водата и си подавайте на по-малки разстояния един от друг.


Плажна  игра  5:  „Пясъчен  замък  или  пясъчни  фигури“.  Всички знаят, че пясъчен замък се прави там, където свършва плажа и започва морето, за да има гладка  площадка  и  достатъчно мокър  пясък за дори и за най-високите пясъчни кули.  А  най-добрите  старши майстори на пясъчните замъци са татковците. Местата на младшите майстори се попълват от децата и от майките. Когато става въпрос за при пясъчните фигури най-често, е обратно.


При всички плажни игри се пазете от слънцето. Докато вие сте улисани в забавления, неговите лъчи могат да бъдат безмилостни към кожата. Затова излагането на слънце трябва да бъде постепенно, най-вече в началото на семейната ваканция. Препоръчително е да се избягва излагането на слънце в периода между 11 и 15 часа. На плажа цялото семейство трябва да бъдат с шапки и по възможност по-дълго под чадър или друга сянка. А слънцезащитната козметика, подбрана според възрастта, си е просто задължителна.