Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

6 основни начина как да се справим с летните жеги


Дълги летни дни, ярки слънчеви лъчи, студени напитки, плаж и морски вълни. Няма човек, който да не мечтае за това. Едно единствено нещо може да провали тази идилия и това е силната горещина. Но не позволявайте на жегата да повлияе негативно на забавлението ви - с нашата селекция от съвети лесно ще се справите с високите температури - от подходящите летни тоалети, до освежаващи напитки, правилен хранителен режим и грижа за кожата. Наслаждавайте се на летните дни и се възползвайте максимално от тях.


Избягвайте да носите тъмни дрехи


Ако искате да се чувствате прохладно и удобно през горещите летни дни, най-добре избягвайте да носите черни дрехи. Тъмните дрехи ще абсорбират повече от слънчевата топлина и ще я предадат на тялото ви, което ще ви допринесе да почувствате допълнителна топлина. Заложете на по-светли цветове като бели и пастелни, които няма да абсорбират толкова и няма да повишат допълнително телесната ви температура. Избирайки да се обличате в тези по-светли нюанси, ще ви бъде по-приятно през цялото лято.


Внимателно избирайте материите


Едно от най-важните неща, които трябва да направите, за да се чувствате по-добре през лятото, е да носите дрехи от подходящи материи. Естествените материи, като памук и лен, абсорбират потта и пропускат въздух, като допринасят за влагоотвеждането и не задържат топлината. Синтетичните материи като найлон, неопрен и вискоза е препоръчително да се избягват, тъй като те могат да задържат топлината и да изпитваме още повече горещината. Като носите правилния вид материя, можете да победите летните горещини и дa се чувствате добре.


Спортувайте обмислено


Важно е да поддържате здравословен начин на живот, но също толкова важно е да се съобразявате с високите температури. Прекомерната физическа активност по време на горещините може да доведе до дехидратация, топлинен удар и други здравословни проблеми. За да избегнете тези рискове, най-добре е да ограничите силовите и тежки тренировки до климатизирани фитнес зали или затворени помещения. Когато е възможно, спортните активности трябва да се извършват рано сутрин или късно вечер, когато температурите са по-ниски. Грижата за здравето ви в летните горещини е от решаващо значение за предотвратяване на всякакви потенциални здравословни проблеми.Балансирана и разнообразна диета


Въвеждането на здравословна и лека диета, пълна с пресни плодове и зеленчуци, е от съществено значение за здравословния живот. Избягвайте по-тежки храни като червено месо и богатите на мазнини ястия, заменете ги с риба и салати. Лакомства като сладолед и плодови салати трябва да заместят прекалено подсладените такива. Динята е идеалният летен плод - тя е богата на вода, а аминокиселините ѝ помагат за повишаване на енергията и намаляване на умората. Не забравяйте да закусвате, тъй като пребиваването на слънце на празен стомах може да предизвика замайване в горещите дни.Погрижете се за своята кожа


Изключително важно е да се предпазвате от вредните ултравиолетови лъчи на слънцето. Нанасянето на слънцезащитни продукти е най-добрият начин да защитите кожата си и да намалите рисковия фактор за рак на кожата. Преди да излезете на слънце, се уверете, че сте покрили добре всички открити части на тялото си със слънцезащитен крем, който има SPF 30 или по-висок. Това ще осигури на кожата ви адекватна защита от UV лъчите на слънцето и ще ви предпази от рак на кожата. Не забравяйте да нанасяте отново слънцезащитен продукт на всеки два часа, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата защита.


Осигурете си необходимото количество хидратация


Както добре знаем, консумацията на вода е изключително важно за правилната функция на човешкия организъм. Но през лятото, и особено когато температурите са много високи, трябва да гледаме на това с повишено внимание. Хидратацията на тялото е от съществено значение през лятото, тъй като горещината и повишеното отделяне на пот могат бързо да предизвикат дехидратация. Не забравяйте да носите бутилка вода със себе си, когато излизате, за да предотвратите дехидратиране и да се чувствате добре.


Освен това леките напитки като лимонада или пресни плодови сокове могат да помогнат в борбата с топлината и да заместят водата. За да предотвратите допълнително обезводняването, избягвайте алкохола и напитките, съдържащи кофеин, тъй като те всъщност увеличават загубата на течности от организма. Не забравяйте, че липсата на вода може да ви накара да се чувствате уморени и отпаднали, затова пийте течности, за да поддържате енергията си.


Мисията на Sun Like e да създаде продукти, които да се погрижат за предпазването на вашата кожа и ще помогнат за предотвратяване на ефектите, които се причиняват от слънцето. В старанието си освен за формулата ние имаме и особено желание да се погрижим за нашата планета. Ето защо ние ви предлагаме да разгледате нашата Eco серия. Формулата е разработена и произведена с по-малко въглеродни емисии. Опаковката е от сертифициран картон с eco slim капачка.