Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

7 грешки, които допускаме при нанасянето на слънцезащитни продукти

Слънчевата светлина е не само приятен начин да разведрите деня си - тя има и реални ползи за здравето. Излагането на слънчева светлина повишава производството на витамин D, който помага за подобряване на настроението и е от съществено значение за усвояването на калция в костите. Важно е обаче да запомните, че прекаленото прекарване на слънце може да бъде изключително вредно за вашето здраве, затова винаги вземайте необходимите предпазни мерки, когато сте на слънце.


В дългосрочен план уврежданията на кожата, причинени от ултравиолетовите лъчи, могат да я състарят преждевременно, да ускорят образуването на бръчки или да причинят рак на кожата. Затова е важно да защитавате кожата си оптимално - но знаете ли за някои често срещани грешки, които хората правят, когато защитават кожата си?


Защо употребата на слънцезащита е толкова важна?


Слънцето е съществена част от нашето физическо и психическо благополучие. Ултравиолетовите лъчи предизвикват производството на жизненоважния витамин D, който може да помогне в борбата с депресията, да намали възпаленията и да увеличи здравината на костите. Ултравиолетовата радиация от слънцето може да причини краткосрочни и дългосрочни вреди на очите и кожата ни, като доведе до слънчеви изгаряния, повишен риск от рак на кожата и трайни увреждания. За да сте в безопасност, не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти, да ограничите прекомерното излагане на слънце и да сте наясно с рисковете, свързани с това.


Кои са най-често срещаните грешки при нанасяне на слънцезащита?


През последните години все повече се акцентира върху значението на слънцезащитата и потенциалните рискове за здравето, свързани с прекомерното излагане на слънце. Но знаете ли, че има и грешни начини на използването ѝ? Ние ще ви запознаем със 7 от най-разпространените грешки при нанасянето на слънцезащита


1. Не нанасяте слънцезащитен продукт на всяка открита зона от тялото си


Често ненадейно пропускаме да покрием със SPF продукт всяка част от тялото ни, която е изложена на слънце. Важно е да нанасяте слънцезащитни продукти върху цялата открита кожа, включително шията, ушите, скалпа (ако косата е по-рядка), задната част на шията, горната част на стъпалата и всички други области, които могат да бъдат в контакт със слънцето.

2. Недостатъчно количество продукт


Нанасянето на недостатъчно количество SPF продукт е често срещана грешка, която може да доведе до сериозни последици. Дерматолози съветват, че за да постигнете необходимата слънцезащитата, трябва да покриете всяка област от тялото си с около 6 с.л. от продукта.


3. Нанасяне на слънцезащитния продукт еднократно


За оптимална защита от слънцето нанасяйте слънцезащитен продукт на всеки два часа, а ако плувате, нанасяйте го по-често. Дори ако използвате водоустойчив слънцезащитен продукт, не забравяйте да го нанасяте отново на всеки два часа, независимо от активността. Това ще гарантира, че кожата ви е добре защитена от вредните UV лъчи на слънцето.


4. Нанасяне на слънцезащита, когато вече сте на открито


Слънцезащитният крем трябва да се нанася поне 15-30 минути преди излизане на открито, за да има достатъчно време да се абсорбира напълно в кожата и да осигури максимална защита срещу вредните UV лъчи. Нанасянето на слънцезащитен продукт твърде близо до излизането навън може да ви направи уязвими към увреждане от слънцето и потенциално да изложи здравето ви на риск.


5. Използвате грешния слънцезащитен продукт


Въпреки че е вярно, че всеки слънцезащитен продукт е по-добър от никакъв, важно е да се отбележи, че единственият наистина "грешен" слънцезащитен продукт е старият. Проучванията показват, че в стария слънцезащитен крем могат да се образуват канцерогенни вещества, което го прави лош избор за слънцезащита. Ето защо е важно винаги да използвате нов и актуален продукт със SPF 30 или SPF 50 за ежедневна грижа, за да си осигурите най-добрата защита от увреждане от слънцето.

6. Не използвате слънцезащитен продукт в ежедневната рутина


Използването на слънцезащитен крем само от време на време, или когато отивате на плаж, не е достатъчно, за да защитите кожата си от вредните слънчеви лъчи. За да сте сигурни, че кожата ви е адекватно защитена, трябва да превърнете слънцезащитните продукти в основна част от ежедневната си грижа за кожата. Дори и в облачни дни UV лъчите могат да повлияят на кожата ви, затова не забравяйте да включите слънцезащитния крем в ежедневната си грижа за кожата, за да я предпазите от увреждане.


7. Неизползване на широкоспектърен слънцезащитен крем


Защитете кожата си от UVA и UVB лъчите с широкоспектърен слънцезащитен продукт. Излагането на UVA и UVB лъчи може да бъде вредно за кожата ви, затова е важно да се предпазвате с продукт, който осигурява защита и от двете. С широкоспектърен слънцезащитен еко лосион Sun Like можете да сте сигурни, че кожата ви е защитена както от UVA, така и от UVB лъчи, което ви дава спокойствие, че кожата ви е в безопасност.


Като избягвате тези често срещани грешки при използването на слънцезащитни продукти, можете да сте сигурни, че ще се възползвате напълно от слънцезащитния си продукт и ще предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи. 


Sun Like предлага гама от широкоспектърни и екологични продукти, които ще осигурят на кожата ви грижата, от която се нуждае, за да се наслаждавате безопасно на слънчевите лъчи. Със слънцезащитните продукти на Sun Like можете да сте сигурни, че продуктът, който използвате, е специално разработен, за да осигури на вас и на вашето семейство най-добрата грижа.