Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Защо създадохме климатично неутрализирани опаковки?

Знаеш ли, че ако се запазят настоящите темпове на развитие, човечеството ще предизвика затопляне на планетата с около 1,5°C до 2030 г.? Тоест след 8 години ще бъдем свидетели на прогнозираното от учените топене на ледниците, повишаване нивото на Световния океан и промени във валежите. Емисиите на въглероден диоксид в атмосферата са основната причина за изменението на климата и един от предвестниците на екологична катастрофа. И всички ние поравно имаме роля в този процес.

Следата на козметичната индустрия 

Хората са казали, че красотата е “до време”. По ирония на съдбата разлагането на пластмасовите опаковки, в които се предлагат разкрасителните продукти, отнема близо 1000 години. А сега си представи, че световните козметични компании произвеждат повече от 120 млрд. опаковки всяка година, като голяма част от тях дори не подлежат на рециклиране. Според екологичната мрежа Zero Waste това е абсолютен факт.Затова Sun Like има нова мисия!

На прага на 21-та си година в 21 век, Sun Like направи поредна крачка по пътя на отговорното отношение към здравето на човека и чистотата на природата. Това е нашият ангажимент към устойчивото и зелено развитие на планетата и нашият дял в намаляването на въглеродните емисии.

Стремим се да създаваме надеждна слънцезащита с нови, широкоспектърни филтри, щадящи оптимално здравето на кожата и серия от продукти, с по-малко вредно влияние върху околната среда. Изведохме мисията си на нов етап: Think Green – Think Safe. Затова създадохме и нови, климатично неутрални опаковки за нашата нова по-щадяща слънцезащита.Think Green – за бъдещето

За опаковане на слънцезащитните продукти Sun Like използвахме най-модерната технология в Европа, разработена на основата на биобазиран, рециклиран и сертифициран крафт (подсилен) картон. По този начин пластмасата е намалена с 48%, в сравнение със съществуващите решения.
Ще забележиш, че знаковите оранжеви капачки на серията вече са еко slim и съдържат 50% по-малко пластмаси. Освен това са изцяло рециклируеми – т.е. готови за втори живот след преработка.

Нашата формула за зелен успех: Reuse – Reduce – Recycle

Формулата Reuse – Reduce – Recycle важи с пълна сила за опаковката на охлаждащия ни гел лосион за след слънце и на детския слънцезащитен лосион Sun Like.

Тубата „Green Leaf“ намалява въздействието върху околната среда – с 37% по-малко вредни емисии и със 17% по-леко тегло. Тя е създадена от 100% рециклируем материал, сертифициран от Асоциацията на преработвателите на пластмаса, който е годен за повторно влагане в производството, без остатъци.


Все още се питаш какво е климатична неутралност? Това е ангажиментът към въглеродния отпечатък, който оставят нашите продукти. Специално за тази цел на лицето на слънцезащитната серия поставихме обозначителни знаци и пиктограми, с които те призоваваме да събираш разделно опаковките на нашите продукти.Think Safe – здравето преди всичко, нали така?

Водени от първостепенната грижа за здравето, създадохме усъвършенствани, щадящи слънцезащитни формули от ново поколение. Съобразихме се с препоръките на Европейската комисия, според която някои UV филтри проникват твърде дълбоко в кожата и не са безопасни за организма.

Създадохме максимално изчистени и леки формули без хомосалат и октокрилен, с широкоспектърни слънцезащитни филтри, които мигновено предпазват от изгаряне. Продуктите отговарят на най-важното условие – здравето преди всичко. Те са надежден щит, който предпазва от UVA-лъчите, провокиращи алергиите и UVB-лъчите - основните виновници за пигментацията и изгарянията.ЕКО вдъхновение 

Еколозите казват, че ако мислим за опазването на планета толкова, колкото мислим за красотата си, светът ще е едно по-чисто място и няма да се задушава под планини от пластмаса.

Последните проучвания показват, че 83% от младите хора имат желание да са по-отговорни потребители, с грижа за опазването на околната среда.

Sun Like е любима марка на поколения почитатели на слънчевите лъчи - вдъхновени от ЕКО тенденциите, подобрихме продуктите и опаковките си и приехме каузата за опазването на планетата като своя лична!


Съвети за твоята лична ЕКО мисия:

  • Купувай козметика, която се грижи за здравето на кожата.
  • Рециклирай опаковките, като ползваш жълтия контейнер.
  • Пести водата в ежедневните си нужди!
  • Придвижвай се повече с велосипед и ходи пеша.
  • Мисли за планетата, когато избираш козметика!

И накрая - нашето послание!

Вярваме, че с правилните действия красотата може да спаси света...от климатична катастрофа и да осигури едно по-добро бъдеще за поколения напред.