Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Как продуктите ни допринасят за намаляването на климатичните промени?

Sun LIKE! World LIKE!

Или мръсната страна на красотата

Козметичната индустрия в световен мащаб произвежда над 120 милиарда опаковки всяка година. Повечето от тях не подлежат на рециклиране. Глобалният козметичен пазар генерира оборот от 341 милиарда долара, а през 2030 г. се очаква той да нарасне почти двойно. Парадоксално, но индустрията на красотата е огромен източник на замърсяване на планетата, благодарение на опаковките, които използва. От 50-те години на миналия век, когато започва мащабното производство на пластмаса, едва 9% от опаковките в света са рециклирани. Индустрията с пластмаси е на път да изпревари по замърсяване производството на енергия от въглища, а опаковките, произведени от въглеводородни суровини участват в замърсяването на въздуха не по-малко от изгорелите газове на автомобилите. Всичко това оказва влияние върху изменението на климата на планетата и води до увеличаване на парниковите газове. „Парниковият ефект“ предизвиква покачване на температурата на Земята с необичайни темпове и до значителни промени в климата. Затопляне с 1,5 °C ще има сериозни и дори необратими последици за околната среда, нашите общества и хората по цялото земно кълбо, смятат учените.

Да, използвайки ежедневно козметични продукти, ние замърсяваме околната среда и това не е новина. Но вместо да се отричаме от тубите и шишенцата, е по-добре да се научим как да намалим въглеродния отпечатък и екологичните проблеми, как да направим ежедневието си по-безопасно за природата.

Водени от грижата за устойчиво и зелено развитие на планетата, „Sun Like“ направи нова крачка по пътя на отговорното отношение към здравето на човека и чистотата на природата.

Подобрихме козметичните формули на нашата екологично проектирана слънцезащитна серия „Sun Like“. „Опаковахме“ я в климатично неутрални туби от сертифициран картон.

Разбираме кожата и се грижим за нея

Подобрихме слънцезащитните формули „Sun Like“ – за здрава и сигурната защита, те са от ново, усъвършенствано поколение. Добавихме щадящи широкоспектърни слънцезащитни филтри, които мигновено предпазват от изгаряне. Те осигуряват безопасната и сигурна защита.

Създадохме максимално изчистени и леки формули без хомосалат и октокрилен, които по данни на Европейската комисия не са безопасни за организма. Обогатихме продуктите с бета каротен за интензивно и сигурно бронзиране. Провитаминът е източник на натурален витамин А, също е и силен антиоксидант, който стяга, изглажда кожата и помага за равномерния тен. Витамин Е е мастно разтворим витамин, осигуряващ много добра хидратация. Той е антиоксидант, който запазва колагена и поддържа кожата гладка и еластична. Консистенциите защитават нежно и ефективно, хидратират в дълбочина и предотвратяват ефекта на фото стареене.

Продуктите „Sun Like“ отговарят на най-важното условие – здравето преди всичко. Те са надежден щит, който предпазва от UVA-лъчите, провокиращи алергиите и UVB-лъчите - основните виновници за пигментацията и изгарянията.Туба от картон

Смятате, че не е възможно? Вижте новите опаковки на серията „Sun Like“. Използвахме най-модерната технология в Европа, разработена на базата на биобазиран, рециклиран и сертифициран крафт (подсилен) картон. Пластмасата е намалена с 48%, в сравнение със съществуващите решения. Капачките са еко slim и съдържат 50 на 100 по-малко пластмаси. Освен това са изцяло рециклируеми – т.е. готови за втори живот след преработка.

Прилагаме зелената философия Reuse – Reduce – Recycle и за опаковката на детските слънцезащитни продукти, както и за охлаждащия after sun гел лосион „Sun Like“. Всички те са в туба „Green Leaf“, която намалява въздействието върху околната среда – с 37% по-малко вредни емисии и със 17% по-леко тегло. Тя е създадена от 100% рециклируем материал, сертифициран от Асоциацията на преработвателите на пластмаса, който е годен за повторно влагане в производството, без остатъци.

„Климатичната неутралност“ е ангажиментът на бранда към въглеродното замърсяване на природата, оставено от нашите продукти. Всеки от нас оставя свой отпечатък върху планетата – големината му зависи от: енергията, която използваме, храната с която се храним, дрехите, които купуваме и начина, по който пътуваме. Човешкият отпечатък оказва влияние върху живата и неживата природа.

Пясъчната лилия стана символ на еко кампанията на „Sun Like

Замърсяването на плажовете е една от основните причини красивата Пясъчна лилия да бъде включена в Червената книга на изчезващите видове, тя е под защитата на Закона за биологичното разнообразие.

За нея казват, че е сред най-впечатляващите видове в природата. Ако има конкурс за най-красиво цвете на Средиземноморския регион и южна Европа, то това щеше да бъде тя - Пясъчната лилия (Pancratium maritimum L.), или "Морски нарцис“. Принадлежи към семейство Кокичеви (Amaryllidaceae). Цветовете й имат приятен, екзотичен и много фин аромат на лилия, който става по-осезаем при безветрени летни нощи. Опрашва се от специфичен вид насекомо, наречено ястребов молец, който я посещава само когато скоростта на вятъра е под 2 метра в секунда.

Според легендите цветето е възпято в библейската Песен на Соломон. Смята се също, че това растение е дадено на Одисей от Хермес, за да го предпази от магическите заклинания.

За съжаление в наши дни Пясъчната лилия е изчезващ вид. Подобната на морски еделвайс красавица може да се види рядко по Южното Черноморие.

Да пазим плажовете чисти, за да съхраним редките видове!