Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Как направихме детската слънцезащита по-сигурна и еко съобразна?

Слънчевата светлина е като като лекарство за тялото на детето. Но като всяко лекарство, трябва да се приема в умерени дози, защото твърде много ултравиолетова светлина е опасна за незрялата детска кожа. Защитата на малчуганите е не просто необходима, тя е задължителна. Ето какво трябва да имат предвид родителите за здравословния детски тен и подходящите слънцезащитни продукти за вашите малчугани.

Ползата от слънчевата светлина за детския организъм

В бебешка и детска възраст слънчевата светлина е единственият надежден източник на витамин D. Ултравиолетовите лъчи участват в синтеза на този важен витамин, който е отговорен за здравината на костите и зъбите. Излагането на слънце има и отличен психологически ефект. Под въздействието на светлината тялото на детето произвежда ендорфин – „хормонът на щастието“, а антителата в кръвта се увеличават значително, което повишава устойчивостта на тялото към инфекциозни и вирусни заболявания.Какви могат да бъдат опасностите за децата при прекомерно излагане на слънце?

Известни са обаче и редица отрицателни ефекти, причинени от слънцето, които могат да доведат до сериозни увреждания на кожата. Слънчево изгаряне е външният признак за повишеното отделяне на меланин в тялото.

Меланинът поглъща по-голямата част от слънчевата радиация, като по този начин предпазва от увреждане по-дълбоките слоеве на кожата. Високата доза слънчеви лъчи и продължителният престой на открито през летните дни деактивират този защитен механизъм.

Детската кожа е особено нежна и тънка, а процесите на производство на меланин в нея са несъвършени, така че излагането на слънце е изключително опасно! Колкото по-малко е детето, толкова по-кратко то трябва да стои под лъчите:
- Децата под 1 година не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина.
- Децата под 3 години не трябва да са на пряка слънчева светлина без лека тениска и шапка.
- Важно е да се знае, че кожата на тийнейджърите в периода на пубертета, когато хормоните бушуват, също е изключително чувствителна към въздействието на светлината.

Детския слънцезащитен лосион Sun Like с подобрена формула и нова опаковка

Играта на слънце за децата е ходене по въже за родителя – той трябва да умее отлично да балансира, като може да се довери само на доказан слънцезащитен продукт.
За да подкрепим родителите в желанието им да предоставят най-сигурната и здравословна защита за своите деца, подобрихме формулата на детския слънцезащитен лосион Sun Like, с много висок фактор SPF 50+.
Козметичният продукт е лице и на мисия на бранда Sun Like за отговорното отношение към здравето на човека и чистотата на природата. Лосионът е с подобрена формула и е в нова климатично неутрална опаковка.
Прекомерното излагане на слънце по време на детството увеличава риска от появата на рак на кожата в бъдеще и може да причини сериозни вреди върху очите, гласят констатациите на Световната здравна организация.Как променихме нашата формула?

Използвахме най-добрите научни достижения в областта на детската козметика и ги вложихме в изцяло нова формула с щадящи широкоспектърни UVA+UVB филтри, които действат веднага след нанасяне и са специално създадени за нуждите на незрялата детската кожа. Те отразяват светлината като огледало и действат на повърхността на кожата без да проникват в дълбочина. Новите филтри осигуряват незабавна, безопасна, сигурна и много висока степен на защита.

Текстурата на детския слънцезащитен лосион е обогатена с Beta Carotene и Витамин Е, така че тя не само пази, но и подхранва кожата. Beta Carotene е провитамин и източник на натурален витамин А, той е и силен антиоксидант и помага за хубавия, равномерен тен. Витамин Е е мастно разтворим витамин, осигуряващ изключително важната хидратация за детската кожа. Той помага за задържане на влагата, запазва колагена и еластина, и поддържа кожата подхранена и еластична.

Новата формула не съдържа парабени, тя е без октокрилен и хомосалат – филтри, които според последни проучвания на Европейската комисия, не са безопасни за организма.

Климатично неутрализирана опаковка - с грижа за природата

Ние вярваме, че малките действия водят към големи промени. Сега нашата цел е да търсим решения за продукти и опаковки, произведени с по-малко въглеродни емисии. Детският слънцезащитен лосион е в нова, климатично неутрализирана опаковка. Green Leaf тубата на лосиона е изработена от 100% рециклируеми материали, които намаляват негативното въздействието върху околната среда. А иновативната eco slim капачка е изработена с 50% по-малко пластмаса, в сравнение със стандартните капачки. Материалите, с които е създаден детският лосион, са изцяло рециклируеми и готови повторно влагане в употреба.

Създадохме детската слънцезащитна козметика с отговорност  към климата и с мисъл за бъдещето на нашите деца. Слънцезащитната козметика от серията е означена с пиктограми, с които ви призоваваме да събирате разделно опаковките Sun Like, като ги поставите за рециклиране в жълтия контейнер.

Мисията на нашата марка е „Think Green – Think Safe“ – да бъдем здрави и с отговорност да оставим по-чиста, по-зелена и по-сигурна планета на децата си.

Препоръки за здравословен детски тен

  • Мажете откритите части на тялото – лице, нос, чело, брадичка, лакти, крака – с детския слънцезащитен лосион „Sun Like“. Правете това на всеки два часа или след излизане от водата.
  • Стойте на сянка. Така изгарянията са изключени и меланинът все още се произвежда, бронзирайки кожата в приятен златист цвят.
  • Излизайте с децата на слънце само сутрин и вечер – преди 11 и след 17 часа, когато лъчите не падат вертикално.
  • Потта е естествена защита срещу слънчево изгаряне. Тя съдържа уроканова киселина, която интензивно абсорбира UV-радиацията.
  • Не е препоръчително мокро дете да тича по плажа. Водните капчици и солените кристали действат като малки лещи, които засилват ефекта на слънцето и това може да доведе до тежки изгаряния.
  • Децата (а и възрастните) е добре да приемат повече храни, съдържащи бета-каротин: моркови, сладки картофи, тиква, кайсии и спанак. Бета-каротинът укрепва организма и от вътре го предпазва от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.
  • Излагането на слънце дехидратира тялото, предлагайте на детето постоянно вода или сок.