Продукти За нас Правила и препоръки Актуално Игри и промоции Блог Контакти
БГ EN РУС

Как да изберем и приложим еко лосион за максимална защита от слънцето?

Десетилетия наред се смяташе, че лятото е сезонът, в който трябва да използваме слънцезащита, за да предпазим кожата си от изгаряне. Днес обаче знаем, че прекомерното излагане на вредните UV лъчи може да доведе до изгаряния, преждевременно стареене и дори по-сериозни кожни увреждания не само през топлия сезон, но и през останалата част от годината. Ето защо все повече хора включват висококачествени слънцезащитни продукти в ежедневната си рутина за грижа за кожата.


Заедно с увеличеното търсене и употреба на слънцезащита нараства и осъзнаването за влиянието, което всички аспекти на човешката дейност имат върху околната среда. Така все повече хора търсят природосъобразни и устойчиви алтернативи, които щадят не само кожата, но и околната среда. Точно тук идва ролята на еко лосионите - иновативни слънцезащитни формули, които съчетават ефективна грижа с отговорно отношение към планетата. Днес ще разгледаме какво представляват еко лосионите, ще обобщим какво ги отличава от обикновените слънцезащитни продукти и ще дадем някои ценни съвети как да изберете най-подходящия еко лосион за вашата кожа.Какво представляват еко лосионите?

Еко лосионите са слънцезащитни продукти от ново поколение, които са разработени с фокус върху опазването на околната среда. Те се отличават с няколко ключови характеристики.


По-щадящи съставки

Еко лосионите избягват използването на потенциално вредни UV филтри като октокрилен и хомосалат, които са свързани не само с определени рискове за човешкото здраве, но и могат да увредят морските екосистеми. Вместо това се разчита на по-безопасни алтернативи като минералния филтър титаниев диоксид.


Климатично неутрализирани

Един от важните аспекти при производството на този тип продукти е да се намалят въглеродните емисии. За целта се оптимизира целия процес, което го прави значително по-енергийно ефективен.


Екологични опаковки

Третата разлика на еко лосионите спрямо стандартните продукти е опаковката. Тя най-често е рециклирана, рециклируема или биоразградима. Използват се максимално голямо количество материали като крафт картон, за да се намали генерирането на пластмасови отпадъци.


По този начин еко лосионите защитават кожата от вредните UV лъчи, като оставят минимален отпечатък върху природата. Ето защо те са перфектният избор за всички, които искат да комбинират грижата за себе си с грижата за природата.


Как да изберем подходящ еко лосион?

Първият фактор, който трябва да съобразите при избора си, е нивото на слънцезащита, от което се нуждаете. За ежедневна употреба се препоръчва минимум SPF 30, но ако планирате продължително излагане на слънце, изберете по-висок фактор като SPF 50. Истината е, че не можете да сбъркате с по-висок фактор, така че ако се съмнявате кое е по-подходящо, заложете на високата защита.


Вторият аспект, който трябва да вземете предвид, е дали вашата кожа е особено чувствителна. Ако това е така, то със сигурност трябва да заложите на хипоалергенен продукт с максимална защита SPF50+. Тези формули са разработени специално така, че да не предизвикват реакции или раздразнение.


Sensitive слънцезащитен еко лосион от Sun Like

Един от най-предпочитаните продукти в еко серията на Sun Like е Sensitive лосионът. Този продукт е специално създаден за нетолерантна и чувствителна към слънцето кожа, като осигурява максимална защита от изгаряне с фактор SPF 50+.


Формулата включва щадящи здравето на епидермиса UVA и UVB филтри, ефективно блокиращи вредните лъчи. В същото време, продуктът е обогатен с бета-каротин, който подпомага бързото и равномерно придобиване на здравословен тен.


Освен слънцезащитните си свойства, еко лосион Sensitive предлага и допълнителни ползи за кожата. Той съдържа комплекс от витамини А и Е, които имат антиоксидантно действие и помагат за намаляване на преждевременното стареене, причинено от слънчевите лъчи. Този витаминен комплекс също така подхранва и хидратира кожата в дълбочина, за да я поддържа еластична и сияйна. Както всички продукти от Еко серията, Sensitive лосионът също не съдържа вредни съставки като октокрилен и хомосалат.


Освен иновативната си формула, продуктът се отличава и с екологичната си опаковка. Той се предлага в Eco craft туба от сертифициран картон, която съдържа 48% по-малко пластмаса в сравнение със стандартните опаковки. Капачката също е изработена от 100% рециклиран материал.


Sensitive Слънцезащитният Еко Лосион на Sun Like е дерматологично тестван и подходящ за всички типове кожа, включително най-чувствителната. Той е превъзходен избор за максимална защита от слънцето, комбинирана с грижа за кожата и планетата.


Правилно нанасяне на еко лосиона

За да получите максималната защита от еко лосиона, е важно да го нанесете правилно. Експертите препоръчват да се нанасят около 30-35 мл продукт (около 6 пълни чаени лъжички) за зона от тяло при възрастен човек. Разпределете го равномерно, като не пропускате трудно достъпни зони като гърба, ушите и свода на стъпалата (ако носите сандали).


Нанесете еко лосиона около 20-30 минути преди излагане на слънце, за да може да се абсорбира напълно в кожата и да започне да действа ефективно. Не забравяйте да подновявате нанасянето на всеки 2-3 часа, особено ако сте били във вода или сте се потили обилно.


След като приключите със слънчевите бани, е важно да си изградите специална рутина “след слънце”. Вземете хладък душ, за да охладите тялото си и използвайте успокояващ афтър сън продукт с хидратиращи и регенериращи съставки. Пийте достатъчно течности, за да компенсирате загубата на вода. Подходящата грижа за след слънце ще ви даде допълнителна защита срещу изсушаване, раздразнения и преждевременно стареене на кожата. Комбинирайте я с употребата на висококачествен еко лосион като Sensitive слънцезащитен Еко лосион за цялостна грижа.


Еко лосионите са новото поколение слънцезащитни продукти, които съчетават ефективна защита за кожата с отговорно отношение към околната среда. Те използват по-щадящи съставки, климатично неутрализирани производствени процеси и екологични опаковки, за да намалят въздействието си върху природата.


Този тип продукти за пореден път доказват, че можем да се наслаждаваме на максимална защита от слънцето, без да правим компромис с високите си етични стандарти. С помощта на подходящия избор на еко слънцезащитен продукт и неговото правилно нанасяне, можем да се насладим на безопасни и здравословни моменти под слънчевите лъчи - не само през лятото, но и през цялата година! Нека заедно допринесем за опазването на планетата с помощта на устойчиви и природосъобразни продукти като Еко серия Sun Like.